SFV.be - Simon Fransen Vochtbestrijding | Bel ons op 0878/43.21.13

Gevel impregneren: tips & aandachtspunten


Het impregneren van de gevel is soms noodzakelijk. Raadpleeg hiervoor een ervaren professional. In dit artikel vertellen we waarom, en hoe dat precies in zijn werk gaat.Waarom je gevel impregneren?


Wanneer je gevel vocht absorbeert, kan het soms noodzakelijk zijn om hem te impregneren. Hebben je muren last van vervuilende stoffen zoals zure regen? Of hebben ze ook last van lucht-en roetvervuiling? Dank kan je eraan denken om je muren te laten impregneren. Voorkomen is beter dan genezen.impregneren gevel


Hoe zal men de gevel impregneren?


Een gevel kan je laten impregneren door een professionele firma. Anderzijds kan je dit ook zelf doen. We raden je in ieder geval aan om dit te laten uitvoeren door een professional. Dit is een klus die tenslotte ervaring vereist.


Vooraleer men de vloeistof op de gevel aanbrengt, zal men ze eerst grondig reinigen. Eens de muur proper is, kijkt men of er geen herstellingswerken moeten uitgevoerd worden. Dat kan door hem de zand-of stofstralen. Om vocht te bannen, moet je natuurlijk wel voldoende impregneermiddel inspuiten.Biedt deze methode effectief genoeg bescherming tegen vocht?


Ja, tenminste als de impregnatie gebeurde op een correcte manier. Daarvoor moet je ten eerste het werk laten uitvoeren door een professional. Doe je het zelf, dan vraag je om problemen. Eerst en vooral moet er voldoende impregneermiddel gebruikt zijn om afdoende t beschermen tegen vocht.

Daarnaast is het ook zo dat niet alle muren zomaar kunnen ingespoten worden. Een gevel afgewerkt met verf, olie of kunsthars zijn niet geschikt voor impregnatie. Dergelijke gevels moet je grondig voorbereiden. Een impregnatie is hier enkel effectief als je grondig reinigt. Materialen die wel geschikt zijn om te laten impregneren zijn onder andere: baksteen, natuursteen, stuc, en kalkzandsteen.