SFV.be - Simon Fransen Vochtbestrijding | Bel ons op 0878/43.21.13

Muurinjecties tegen vocht


In heel wat gevallen is onderkappen van de muren geen optie. denk hierbij bijvorobeeld aan huizen die bewoond zijn, rijhuizen waar ook de buurman akkoord moet gaan of historisch waardevolle gebouwen. In dit geval kan men vochtproblemen stoppen door de muren te injecteren.

Het injecteren van muren is een techniek die de laatste jaren bijzonder populair is en heel effectief is gebleken. Er worden kleine gaatjes in de binnen- of buitenmuren geboord om vervolgens een slang in aan te brengen. Deze slang is op haar beurt verbonden met een pistool waarin een vochtbestrijdingsmiddel zit. Dit kan erg vloeiend zijn maar ook minder lopende vochtbestrijdingsmiddelen zijn vrij te kopen zoals gel. Met het pistool worden de gaatjes zorgvuldig dicht gespoten waarna de gel of stroop in de binnenmuren zal trekken. Door om de x-aantal centimeters te boren zal de volledige wand zo een waterwerende laag krijgen waardoor het opstijgend vocht niet hoger in de muren kan trekken.Zelf muren injecteren


Het injecteren van muren is een vrij intensief werkje. Simon Fransen kan u hierbij helpen door eerst een dagje mee te helpen op de werf. Heeft u onder de knie hoe de muren injecteren moet gebeuren, dan kan je de rest makkelijk zelf doen. Ook de mogelijkheid om materialen zoals boorhamers te gebruiken is er! Je kan natuurlijk ook bij andere vochtbestrijders terecht om prijzen te vergelijken. Zo kan je op de website muurinjecteren.be een prijs vragen voor muren injecteren.muren injecteren

Afwerken van de muren


Eens de werken achter de rug zijn zal je natuurlijk overblijven met binnenmuren fo buitenmuren die vol gaatjes zitten. Deze worden nadien vakkundig gedicht met mortel. Zodra deze droog zijn kan je de muren opnieuw bepleisteren. Het bepleisteren en schilderen gebeurt best enkele maanden nadat de muren geïnjecteerd zijn zodat het overtollige grondvocht eerst kan wegtrekken. Er moet minstens een zomer overgaan of enkele weken met een gemiddelde temperatuur van minstens 25 graden.

Wist je dat muren injecteren in aanmerking komt voor premies? Meer informatie hierover vind je op de website van de Vlaamse overheid op www.vlaanderen.be. Dit kan je heel wat geld opleveren en doet de prijs van de injecties gevoelig zakken. Als je recht hebt op deze premies en subsidies ten minste.